У Општој болници у Беранама организована је свечаност пуштања у рад новог ЦТ скенера који су симболичним пресијецањем врпце означили министар здравља др Кенан Храповић, предсједник oпштине Драгослав Шћекић и директор Опште болнице др Будимир Дабетић.

Након обиласка новог Ургентног блока са техничким могућностима новог ЦТ апарата присутне је упознао др Исмет Калач.

Министар здравља др Кенан Храповић казао је да је ријеч о апарату најновије генерације , вриједном 330 хиљада еура. У наредном периоду планирана је набавка медицинске опреме вриједне 350 хиљада еура – операционог стола, опреме за патологију, ЕМГ апарата, парне стерилизације и два ултразвучна апарата.

Директор Опште болнице др Будимир Дабетић истакао је да је ово апарат са мање зрачења, сви хитни случајеви биће одмах одрађени и  казао да Општој болници недостаје магнетна резонанца како би располагала опремом коју посједује и Клиничко-болнички центар Црне Горе.

Предсједник општине Драгослав Шћекић исказао је захвалност Министарству здравља и Фонду здравства због набавке овог савременог дијагностичког апарата, казао да је ово један од предуслова да Општа болница буде клинички центар сјевера и подршка КБЦ-у Црне Горе. Инсталирањем новог ЦТ апарата растеретиће се рад КБЦ Црне Горе а грађани Берана и општина окружења  добиће директну и бржу услугу.