Од данас је возни парк Општине Беране богатији за аутобус марке – Отокар Мега, чиме је локална управа успјешно реализовала још једну у низу од приоритних активности, а на задовољство будућих корисника, грађана, спортских клубова и спортиста.

Набавку  аутобуса је реализовала Служба за заједничке послове Општине Беране,   на захтјев Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО,  у складу са свим важећим прописима и процедурама јавних набавки.

Према ријечима начелника Службе за заједничке послове Данка Мартиновића
укупна вриједност набавке аутобуса износила је 105.749,99 €, а предвиђени начин плаћања је путем финансијског лизинга, на период од двије године, уз почетно учешће од 50.000 €. Добављач је фирма ДОО „ ОСМАНАГИЋ КОМПАНИ“-Никшић.

„ Општина Беране у претходном периоду улагала велика финансијска средства на име трошкова превоза наших спортиста. На годишњем нивоу та потрошња износила је и до 40.000 евра, те је локална управа, узимајући у обзир чињенично стање и економску исплативост ове набавке, реализовала је ову активност “- истиче Мартиновић.

Општина Беране, као одговорна локална управа, наставиће да у складу са својим могућностима помаже и пружа пуну подршку нашим спортским колективима, клубовима и спортистима, у циљу постизања што бољих резултата на предстојећим такмичењима.

Предсједници клубова ФК Беране и РК Беране 1949, Небојша Ђукић и Милун Данић изразили су велику захвалност Општини Беране на набавци аутобуса, у име својих клубова и у име свих других спортских колектива и спортиста из Берана.