У оквиру  пројекта „Спорт у беранским школама у циљу унапређења и развоја школског спорта“, помоћник секретара Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Предраг Шћекић, са сарадницима, уручио је ЈУ ССШ „Вукадин Вукадиновић“ донацију спортске опреме (лоптe за кошарку, одбојку, рукомет, вијаче, медицинске лопте и друге спортске реквизите).

Једна од тема састанка, поред поменутог пројекта, била је улога физичких активности у образовању дјеце. Како су казали на састанки, дјеца у школама треба да користе адекватно физичко образовање и стекну основне спортске вјештине у оквиру редовног наставног програма. За развој дјетета од кључног значаја је одговарајуће физичко образовање у школи и бављење ваннаставним спортским активностима у школским спортским секцијама и школским спортским селекцијама. Такође, закључак са састанка је да ће представници Секретаријата са професорима физичке културе убудуће радити на стварању бољих услова за школска спортска такмичења у којима учествују ученици поменуте средњошколске школске установе.

Примопредаји опреме присуствовали су директор школе Миодраг Поповић, наставно особље са ученицима ове двије школе, професори физичке културе Александар Миловић и Вукадин Бабовић, самостални савјетник III за спорт у образовно васпитним установама Владимир Асановић и референт за административне послове Александар Јованчевић.