„Ладица ђинђува по тргу просута“ још једном потврдила да Беране има богату културну сцену и да љубитељи умјетности, поезије, вина и музике могу пронаћи своје мјесто у овом граду на сјеверу Црне Горе

Синоћ је, у присуству бројне публике, одржана девета по реду културно-умјетничка манифестација „Ладица ђинђува по тргу просута“ на Његошевом тргу у Беранама. Овај јединствени културни догађај постао је препознатљив симбол Берана, те је поновно привукао велики број посјетилаца који су уживали у разноликом умјетничком програму.


Вече је било посвећено поезији и љубави, а наступили су бројни пјесници и млади ствараоци, који су својим стиховима очарали присутне. Својим аутентичним наступима, пјесници су успјели да створе посебну атмосферу и пренесу снажне емоције на публику.
Осим поезије, посјетиоци су могли уживати у дегустацији вина, захваљујући дугогодишњим пријатељима манифестације, Винарији ,,Плантаже 13.јул“.
Концерт познатог професора музике, оперског пјевача и солисте РТС-а, Милоша Радовића одушевио је присутне. Његов снажан глас и виртуозне изведбе евергрина оставили су публику без даха, те су се бројни посјетиоци сложили да је концерт био незабораван.
Организатори манифестације, Секретаријат за културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране, изразили су задовољство одзивом публике те су истакли важност оваквих културних догађаја у сврху промоције умјетности и очувања традиције. Манифестација „Ладица ђинђува по тргу просута“ континуирано доприноси јачању културног идентитета Берана, и сваке године привлачи све већи број посјетилаца.
Ова културно-умјетничка манифестација је још једном потврдила да Беране има богату културну сцену и да љубитељи умјетности, поезије, вина и музике могу пронаћи своје мјесто у овом граду на сјеверу Црне Горе. Организатори већ најављују јубиларно десето издање следеће године које ће, како обећавају, бити још спектакуларније и богатије културним садржајима.

У програму намијењеном љубитељима умјетности учествовали су  млади локални умјетници Нада Матовић, Алекса Јаничић, Николина Станић и Сара Јоксимовић. Своје стваралаштво и поезију представиле су и мр Татјана Ћаласан, преводитељка , професорица и пјесникиња, мр Јована Бојовић, драматург, професорица и пјесникиња,  Кристина Бабић, пјесникиња и студент медицине. У музичком дијелу наступила је Вокална група ,,Горске очи“а талентовани Сергеј Боричић наступао је на гитари. Програм су водили Пеђа Вукојевић, глумац и Наташа Милић, рецитатор и студент.