Поводом обиљежавања Дана планете Земље Општина Беране је обезбиједила саднице за Дом здравља „Др Ника Лабовић“ и Цветни парк. Постављен је видео надзор на критичним локацијама

Дан планете Земље,22. април, обиљежен je и у Беранама. Овогодишња тема ове Међународне иницијативе, којој је главни циљ да се подигне свест о заштити животне средине и очувању планете, јесте „ Планета против пластике“ . Секретаријат за комунално-стамбене послове, саобраћај и заштиту животне средине Општине Беране и ове године придружио се овој акцији, са циљем подизања свијести грађана о очувању околине. Преданим и континуираним радом Секретаријат је наставио са активностима које су започете прошле године, а односе се на  садњу дрвореда дуж обилазнице и акцију чишћења ове саобраћајнице.

Акцији су се  придружили и Архус центар Беране и ДОО „Комунално“ Беране. Овом приликом секретар Вуксан Милошевић је апеловао на грађане да чувају и брину о средини у којој живе, у циљу доприноса смањењу загађења и штетних утицаја. Он је истакао да ово неће бити једина активност, већ да ће Општина наставити са уређењем зелених површина и града и удовољавањем потреба грађана.

Поводом обиљежавања овог важног датума Општина Беране је обезбиједила саднице за Дом здравља „Др Ника Лабовић“ у Беранама и Цветни парк. Постављен је видео надзор дуж обилазнице на критичним локацијама, како би се стало на крај вандалским чиновима, приликом којих су поломљене саднице и како би несавјесни грађани убудуће одговарали за причињену штету.