У ОШ „Вукашин Радуновић“, завршено је, још једно у низу, школско такмичење у шаху. Надметање се, у свим школама на територији општине Беране, одржава у организацији Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране и Шаховског савеза Црне Горе. 

Турнир је отворио секретар Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране, Дамјан Ћулафић, који је казао да се на овај начин врло креативно подстиче спортски дух, али и води здрава локална омладинска политика: „Свјестан сам да сам се нашао у просторији испуњеној младим, интелигентни људима. Шах је, по мом увјерењу, прије свега, својеврстан интелектуални тренинг, али и градитељ спортског духа. Данашње такмичење је још једна припрема за општинско такмичење, тако да вриједи да се свако од вас потруди и пружи свој максимум, како би и међушколско такмичење било што завиднијег квалитета.“ Секретар Ћулафић се захвалио директору ОШ „Вукашин Радуновић“, господину Жељку Голубовићу, као и ученицима ове школе, што су се одазвали позиву организатора и што својим учешћем стварају претпоставке за развој шаха у Беранама, те је најавио додатну подршку беранским шахистима, у виду донације шаховске опреме, за коју покажу интересовање и потребу.

Присутне је поздравио и главни судија турнира, Жељко Обадовић, казавши да му је задовољство да данас имамо пријављених преко двадесет младих шахиста и да је одзив и у овој школи велики, као и у осталима. Такмичаре је упознао са правилима игре, начином бодовања и системом рангирања. Истовремено се захвалио свима који учествују у организовању школских и општинског надметања у шаху.

Директор ОШ „Вукашин Радуновић“, господин Жељко Голубовић, искористио је прилику да пожели добродошлицу организаторима у школу којом руководи и пожелио је такмичарима срећу, казавши да је најважније да се развија здрав дух међу младим људима.

На турниру је прво мјесто освојио Делевић Максим, друго Дашић Иван, док је треће мјесто припало Вугделић Радомиру. Школска такмичења представљају квалификациону фазу за предстојеће општинско такмичење.