Представници Секретаријата за спорт културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране, у оквиру  пројекта „Спорт у беранским школама у циљу унапређења и развоја школског спорта“, уручили су ЈУ С.М.Ш. „Бранко Зоговић“ и ЈУ „Средња стручна школа“ лоптe за кошарку, одбојку, рукомет, вијаче, медицинске лопте и друге спортске реквизите.

Примопредаји опреме присуствовали су директорица Средње медицинске школе Мира Бојовић, директор Средње стручне школе Тодор Милићевић, наставно особље са ученицима ове двије школе, помоћник секретара Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Предраг Шћекић, самостални савјетник III за спорт у образовно васпитним установама Владимир Асановић и референт за административне послове Александар Јованчевић.

Секретаријат спроводи Локалну стратегију за развој спорта, односно ради на реализацији стратешког циља 1, који се односи на побољшање услова рада у објектима гдје се изводи физичко васпитање, и даје допринос остваривању специфичног циља 2 поменуте стратегије, који се односи на опремање сала за физичко васпитање савременом спортском опремом.