Општина Беране још једном упозорава надлежне институције да је у овом граду на сцени наставак отворених атака и напада на имовину, односно земљиште Oпштине. Континуитет тих напада, како од правних тако и физичких лица очигледно се наставља.

Последњи у низу таквих узурпаторских поступака је и покушај отимачине општинског земљишта у КО Беране катастарским парцелама 1666/1 и 1673/2 од стране приватних лица Миловић Љубислава и Александра, који, ограђујући општинску имовину, крше Устав и законе ове државе.

Подсјећамо да је у току поступак експропријације привременог објекта који траје од 2015. године, те да општински органи раде послове у складу са својим овлашћењима. У том правцу напомињемо да је Општина Беране раније извршила експропријацију земљишта, на којем се налази објекат, те да је за исту поменутим власницима претходна власт додијелила стан под незаконитим околностима, за шта посједујемо и доказе. Суд и тужилаштво у конкретном случају, из њима знаних разлога- ћуте.

Постојећа експропријација објекта предуго траје из разлога, који су очигледно познати једино Управи за некретнине и ресорном Министарству финансија. Из тих разлога је дошло и до значајног успоравања радова како на Хали спортова, тако и на реконструкцији улице Тодора Ђеда Војводића. Одговорно тврдимо да ће Општина Беране предузети све могућности, које јој закони ове државе дозвољавају како би заштитила своју имовину.

Када је у питању конкретан случај, локални органи ће поднијети кривичну пријаву, уз отворен и јаван позив надлежним институцијама, полицији и тужилаштву да реаугују и поступе у складу са својим законским овлашћењима.