Предсједник општине Драгослав Шћекић организовао је пријем за професоре њемачког језика, брачни пар, Карен и Герхарда Шведеса, који након једанаест година боравка и рада у Гимназији „Панто Малишић“ враћају се у своју земљу, Њемачку.

Предсједник је изразио задовољство успјешном мисијом и доприносом који су професори остварили на пољу образовања наших ученика. Уз увјерење да је Беране било добар добар домаћин и очекивање да веза са Беранама неће престати,пожелио им  је пуно среће у даљем раду.

„Град је имао срећу, односно генерације ученика наше Гимназије да уче од еминентних професора њемачког језика као што су господин и госпођа Шведес“, нагласио је предсједник.

Госпођа Карен Шведес се захвалила предсједнику на пријему и истакла да је протекло вријеме, вријеме пуно искуства јер су склопили многа пријатељства и срдачно прихваћени као да су рођени Беранци. Такође је истакла да је Беране прави расадник изванредних ученика а што потврђује податак да су већ 3 ученика добила стипендије и наставили даље школовање у СР Њемачкој. И ове године 2 ученика су добила право на стипендију али из приватних разлога нису их прихватили.

Господин Шведес  је овом приликом говорио о срдачном пријему како данас код предсједника тако и за све вријеме њиховог боравка од колега, ученика и грађана Берана, па Црну Гору доживљава као другу домовину.

„Црна Гора је Швајцарска са морем и бисер у Европи“, казао је он.

Проф. др Будо Мојашевић се захвалио брачном пару Шведес на свему што су урадили за Беране и ученике наше Гимназије којима су били не само професори, већ и партнери.

„Урадили су и више него што су могли и траг који су оставили у Беранама је веома дубок“, рекао је професор Мојашевић.

Пригодне поклоне гостима је овом приликом уручио предсједник Шћекић.

Пријему су присуствовали предсједник СО Беране Горан Киковић и руководилац Службе предсједника Дубравка Јованчевић.