Ученици основних школа „Вук Караџић“, „Вукашин Радуновић“ и „Радомир Митровић“ посјетили су Јагодину 12. и 13. октобра ове године. Општина Беране је наградила путовањем 60 ученика поменутих школа, чланове еколошких секција, који су учествовали у перформансу одржаном поводом 05. јуна, Свјетског дана заштите животне средине, на главној градској улици.

Ученици, предвођени професорима и представницима Општине Беране, су обишли Музеј воштаних фигура, Музеј наивне и маргиналне умјетности, Зоолошки врт, комплекс „Ђурђево брдо“ са вјештачким водопадима и фонтанама дужине 122 м.

Посјетили су и манастир Жичу, српски средњовјековни манастир из прве половине XИИИ вијека, који је подигао Стефан Немањић.

Током те дводневне посјете Јагодини, представнике Општине Беране: Ранка Шћекића, секретара Секретаријата за пољопривреду, туризам, водопривреду и заштиту животне средине, Младена Стијовића, секретара Секретаријата за општу управу и друштвене дјелатности, Риту Барјактаровић, шефицу Одјељења за заштиту животне средине и туризам, као и Гордану Фатић, савјетницу за туризам, срдачно су дочекали замјеник градоначелника, Снежана Вукашиновић, секретар Скупштине града, Ведрана Љубанић, сарадник градоначелника за пољопривреду, Мирослав Цвијетић и помоћник градоначелника, Миодраг Јевремовић. Разговарали су о успјесима својих општина, наредним пословним подухватима, као и о будућој сарадњи ове двије општине.