Општина Беране је у сарадњи са школама, другу годину заредом, великом свечаношћу у сали Центра за културу, уз пригодан програм, организовала уручење награда за више од 200 ученика основних и средњих школа, укључујући и најбоље из Ниже музичке школе, за школску 2015/2016.

Награде су додијељене ђацима генерације, добитницима дипломе „Луча“, а награђени су и ученици који су остварили запажене резултате на такмичењима у земљи и иностранству.

1

На самом почетку, ученицима се обратио предсједник општине Беране Драгослав Шћекић истичући  да је Беране поносно што у овако великом броју има образованих и успјешних младих људи.

„Данас су ваши родитељи, професори, ваши суграђани богатији за генерације које су постигле завидне резултате и за много веће и богатије средине. Није лако добити диплому „Луча“, бити најбољи у генерацији и освајати награде на такмичењима, тако да је данашња свечаност признање за ваш свеукупан труд , рад и таленат у досадашњем школовању“, казао је предсједник.

SLIKA 2

У наставку је поручио да су наши ученици показали да се младошћу, истинском енергијом, ителектом и талентом може учинити баш све.

„Онима који иду на факултет желим пуно успјеха, да упишу оно што планирају, како би се сјутра бавили оним што воле. Основцима који иду у средње школе, желим да наставе вриједно да раде, да буду одлични, јер ће им радне навике које буду стекли помоћи касније на факултету“, закључио је Шћекић додавши да ће Општина Беране и у наредном периоду наставити да пружа пуну подршку образовању и култури јер је то најбоља и највриједнија инвестиција.

SLIKA 3

Поред предсједника, награде ученицима уручили су и предсједник СО Беране Горан Киковић, потпредсједници др Зоран Марсенић и Драгутин Јоксимовић, те општински секретари Зоран Јојић и Младен Стијовић.

SLIKA 4

У име награђених ученика и колектива школа локаланој управи се захвалио Вујица Поповић, директор ЈУССШ „Вукадин Вукадиновић“ истичући да је ово тек почетак њиховог успјеха.

SLIKA 5

Локална управа је за добитнике дипломе „Луча I“  из средњих школа, ђаке генерације и ученике који су постигли успјехе на такмичењима обезбиједила новчане награде и књиге, док су остали ученици добили књиге.

SLIKA 6

У музичком дијелу програма наступила је ученица Ниже музичке школе Настасија Зоговић (виолина), као и музички састав Гимназије „Панто Малишић“.

SLIKA 7

Уручењу награда присуствовали су и директори основних и средњих школа са подручја општине, професори и наставници, одборници, директори јавних предузећа и институција, као и родитељи ученика.

DSC_0010

Програм је водила Јелена Божовић.