Ученици седам основних школа из Берана, њих 150, заједно са својим професорима и представницима локалне самоуправе, посјетили су свјетску изложбу диносауруса „Џинови Патагоније“, изложену на Јадранском сајму у Будви, у организацији Општине Беране и НВО „Озон“ из Никшића.

Посјета је организована као награда за ученике основних школа који су учествовали на такмичењу током априла мјесеца када су Општина Беране и НВО „Озон“  организовали такмичење у сакупљању лименки за све градске и приградске основне школе. Циљ акције је био промоција селективног одлагања отпада и рециклаже.

Након завршеног такмичења, Општина Беране и Озон су одлучили да најактивније ученике побједничке градске школе, ОШ „Вук Караџић“, и побједничке приградске школе, ОШ „Доња Ржаница“, награде путовањем у Будву, на  Изложбу диносауруса.

Због великог интересовања дјеце за овај догађај, одлучило се да се на Изложбу поведу и  ученици из осталих школа који су учествовали у овој акцији („Вукашин Радуновић“, „Лубнице“, „Полица“, „Вукајло Кукаљ“ из Шекулара и „Владислав Рајко Кораћ“ из Штитара), док су ученици  ОШ „Радомир Митровић“ прије десетак дана посјетили ботаничку башту „Велемун“, у Брезојевици, као награду за свој ангажман на пољу заштите биодиверзитета.