У Општини Беране приређен је пријем за најбоље пољопривредне произвођаче у 2016. години. Том приликом рекордерима из различитих пољопривредних грана потпредсједник општине Раде Кљајић уручио је дипломе и симболичне новчане награде.

За најбољег из области сточарства на територији општине Беране изабран је Манастир Ђурђеви ступови, док је из области воћарства титула најбољег припала Војиславу Дедовићу из Бабина. Што се тиче ратарства најуспјешнији је Веселин Петрић из Рујишта , а по питању повртарства Милован Шћекић из Штитара. Предраг Булатовић проглашен је за најуспјешнијег пчелара, док је за угледно пољопривредно газдинство проглашено газдинство Миланке Радуновић из Будимље.

Том приликом потпредсједник Кљајић одао је признање присутнима на постигним резултатима у области пољопривреде у 2016.години, са жељом да број пољопривредних произвођача из године у годину расте. Такође нагласио је значај едукације пољопривредника што се тиче техника у раду, а у складу са европским и свјетским стандардима. Како је казао,  и у 2017. години нада се доброј сарадњи између локлане управе и пољопривредних произвођача са територије наше општине.

Рекордерима у пољопривредној производњи обратио се и секретар Секретаријата за пољопривреду, туризам, водопривреду и заштиту животне средине Ранко Шћекић, и истакао важност, сада већ традиционалног, окупљања на коме се проглашавају рекордери када је пољопривредна производња у питању. Он је  нагласио да је и ове године стручна комисија за одабир најбољих имала тежак задатак.

Пријему су присуствовали запослени у Секретаријату за пољопривреду као чланови Комисије за одабир најбољих пољопривредних произвођача за 2016. годину.