Предсједник општине Драгослав Шћекић организовао је пријем за најуспјешније пољопривредне произвођаче Берана. Овом приликом, најбољима у овој области додијељене су дипломе и новчане премије за 2019. годину.

Награђене пољопривреднике у десет категорија, поздравили су предсједник Шћекић и секретар за пољопривреду, туризам, водопривреду и заштиту животне средине Божо Премовић.

Предсједник је одао признање присутнима на постигним резултатима, са жељом да број пољопривредних произвођача из године у годину расте.

“Сигуран сам да ће се квалитетна сарадња Општине и пољопривредних произвођача наставити и у 2020. години”, казао је Шћекић.

Ресорни секретар за пољопривреду истакао је важност, сада већ традиционалног, окупљања на којем се награђују најуспјешнији пољопривредни произвођачи.

“Добра вијест за сектор пољопривреде је да је агробуџет Општине за наредну годину за 50 одсто већи од прошлогодишњег”, рекао је Премовић.

Пријему је присуствоваао и потпредсједник општине Раде Каљјић.

Комисија за избор угледних произвођача у пољопривредној производњи за 2019. години, у саставу Милутин Мићовић, предсједник; Илија Марковић, Миленко Раковић, Гордана Михаиловић и Гордана Фатић, чланови; имала је задатак да обиђе пољопривредне произвођаче са подручја општине који су остварили завидне резултате на својим имањима из области сточарства, ратарства, пластеничке производње, воћарства, пчеларства, производње бобичастог воћа, органске производње, као и сеоска домаћинства, најугледније пољопривредно домаћинство и туристичке апартамне у руралном подручју.

На основу утврђеног стања на терену, као и достављених предлога, према оцјени Комисије, најуспјешнији пољопривредни произвођачи у 2019. години су:

  1. Сточарство – За угледног произвођача из ове области предложен је и изабран Вук Мићовић, село Буче;
  2. Ратарство – За угледног произвођача из ове области предложен је и изабран Дејан Јоксимовић, насеље Пешца;
  3. Пластеничка производња – За угледног произвођача из ове области предложен је и изабран Дејан Јововић, село Будимља;
  4. Воћарство – За угледног произвођача из ове области предложен је и изабран Александар Голубовић, село Буче;
  5. Пчеларство – За угледног произвођача из ове области пчеларства предложена је и изабрана Борка Ралевић, мјесто Пешца;
  6. Производња бобичастог воћа – За угледног произвођача из ове области предложен је и изабран, малинар Вукосав Дошљак, село Буче;
  7. Органска производња – За угледног произвођача из ове области предложен је и изабран Жељко Бабић, село Шекулар (Ћетковићи);
  8. Сеоско домаћинство – За угледно сеоско домаћинство је предложено и изабрано “Кућа са душом Шекуларац”, катун Суводо;
  9. Угледно пољопривредно газдинство – За угледно пољопривредно газдинство је предложено и изабрано, газдинство Здравка Бубања, село Бубање;
  10. Туристички апартаман на руралном подручју – За угледни туристички апартаман предложен је и изабран апартаман Миливоја Обрадовића, село Лубнице.