У згради Општине уприличен је пријем за угледне пољопривредне произвођаче и  додијељене су  дипломе и новчане премије за 2017. годину. Награђене пољопривредне произвођаче су поздравили потпредсједник општине Раде Кљајић, секретар Секретаријата за пољопривреду, туризам, водопривреду и заштиту животне  средине, Ранко Шћекић.

Комисија за избор угледних произвођача у пољопривредној производњи за 2017.годину је имала задатак да обиђе пољопривредне произвођаче на територији општине Беране, који су остварили завидне резултате на својим имањима из области сточарства, ратарства, повртарства, воћарства, пчеларства, као и најуспјешније пољопривредно домаћинство.

Службеници Секретаријата за пољопривреду, туризам, водопривреду и заштиту животне средине су дали своје предлоге, која би то домаћинства требало изабрати за угледне произвођаче у пољопривредној производњи, док је Комисија сузила круг предлога и на основу података са којим располажe извршила избор за угледне произвођаче .

Комисија је извршила избор следећих пољопривредних произвођача за угледне произвођаче  у 2017. години:

  1. СТОЧАРСТВО – За угледног произвођача из области сточарства је предложен и изабран Ника Делевић из Буча
  2. РАТАРСТВО – За угледног произвођача из области ратарства је предложен и изабран Шћекић Небојша из Берансела.
  3. ПОВРТАРСТВО – За угледног произвођача из области повратарства је предложен и изабран Аковић Марјан из Доњих Луга.  
  4. ВОЋАРСТВО – За угледног произвођача  из области воћарства је предложен и изабран Милан Букумира из Лушца.
  5. ПЧЕЛАРСТВО – За угледног произвођача из области пчеларства је предложен и изабран Ђуришић Влајко из  Батуна
  6. УГЛЕДНО ПОЉОПРИВРЕДНО ГАЗДИНСТВО – За угледно пољопривредно газдинство је предложено и изабрано газдинство Кљајић Милан из Лубница.