Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић,  посјетио је јуче Службу заштите и спашавања а поводом учешћа наших ватрогасаца на сузбијању пожара у Подгорици и на црногорском приморју.

Командир Службе Тихо Богавац говорио је о активностима и акцијама беранских ватрогасаца који су се данима борили са ватреним стихијама у Котору, Подгорици и Луштици. Он је, поред тога, упознао предсједника Шћекића и његове сараднике о активностима, условима, потребама и проблемима Службе заштите и спашавања у нашој општини.

Пожари који су задесили Подгорицу и црногорско приморје, нажалост, показали су да је наша Служба заштите и спашавања у потпуности обучена и спремна да одговори свим задацима у кризним и веома ризичним ситуацијама, казао је предсједник Шћекић и нагласио да је Беране поносно на све оне који су у акцијама учествовали, али и на оне који нису учествовали непосредно у акцијама на југу државе и у Подгорици, али који су у том периоду имали повећан обим посла.

Ватрогасци су Одлуком предсједника Општине награђени симболичним новчаним наградама.

На састанку је било разговора и о другим текућим проблемима и функционисању Службе заштите и спашавања.

Састанку су присуствовали и потпредсједник Општине Раде Кљајић, руководилац Службе предсједника Дубравка Јованчевић и савјетница за информисање Ирина Зечевић.

У прилогу текста је Писмо захвалности Директората за ванредне ситуације (Министарство унутрашњих послова) упућено Служби заштите и спашавања наше општине:

Писмо захвалности Служби заштите и спашавања