Оперативни штаб за контролу имплементација мјера против заразне болести Ковид-19 Општине Беране данас је на петој сједници констатовао да је дошло до усложњавања епидемиолошке ситуације, те да је у складу са тим потребно обезбиједити појачану контролу поштовања мјера.

Најављено је и да ће у наредном периоду бити појачно заједничко дјеловање Комуналне полиције, Службе за инспекцијске послове Општине Беране, затим тржишне, санитарне и туристичке инспекције, као и Центра безбједности Беране, са циљем контроле поштовања постојећих епидемиолошких мјера.

У протеклих недјељу дана извршено је 710 инспекцијских прегледа, утврђено пет неправилности и написано 13 кривичних пријава„, саопштено је на сједници.

Из Дома здравља Беране саопштено је да је повећан број заражених новим коронавирусом, али да је ситуација под контролом.

Још једном су апеловали на грађане да се пријаве за вакцинацију путем кол центра на број 1717.

Додају да је кључно у овој ситуацији ношење заштитне маске и одржавање физичке дистанце.

На сједници је саопштено да је у једном угоститељском објекту у Беранама, након 21 сат, полиција затекла 11 лица и да је против њих поднијета кривична пријава због сумње да су извршили кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.

„Наши службеници наставиће и убудуће да контролишу рад угоститељских објеката у Беранама“, саопштено је из ЦБ Беране.