Фестивал Дани умјетности у Беранама, који је трајао од 28. до 1. априла, окупио је на стотине љубитеља музичке умјетности. У препоној сали Центра за културу наступали су проф. др умјетности, Сенка Симоновић, Милан Трујановић, Алекса Спасић, Милица Миловић, Вито Илић и Нађа Дабетић студенти Факултета умјетности из Ниша, хор Музичке школа за таленте „Андре Наварра“ из Подгорице, ученици и професори Ниже музичке школа из Берана, Кристина Бабић, пјесникиња, Градски хор на челу са диригентом проф. Ивана Пантовић и Вокална група „Горске очи“.

Прво вече Фестивала било је посвећено контрабасу. Наступили су Вито Илић (контрабас и тамбура) и Нађа Дабетић (контрабас), уз клавирску пратњу доктора умјетности проф. Сенке Симоновић.
У оквиру вечери виолине наступили су Алекса Спасић и Милана Трујановић на виолини, уз клавирску пратњу проф. Симоновић.
Треће вече Фестивала било је резервисано за пјесму. Наступио је градски хор, вокална група „Горске очи“, пјесникиња Кристина Бабић, затим професорице Милица Миловић, Анђела Брајовић, Маша Раичевић и Јована Вукић.
Четврто вече је било вече ученика Музичке школе. Ученици школе „Андре Навара“, из Подгорице, имали су наступ пете вечери и затворили Фестивал.

Фестивал су организовали Општина Беране и Центар за културу, у сарадњи са Беранком Нађом Дабетић, студентом Академије умјетности у Нишу.