Музичка дешавања у нашем граду од 2014. године заузимају све значајнију улогу. Регионални фестивал електронске и хип хоп музике, Тандр фест који се одржава на беранском аеродрому, концерти за Дан општине и дочек Православне нове године у главној улици, те музички догађаји у амфитеатру споменика на Јасиковцу и сали Центра за културу, позиционирали су Беране као препознатљиву музичку дестинацију у Црној Гори и шире.

DCIM100MEDIADJI_0018.JPG

Из године у годину под покровитељством или у организацији Општине Беране, затим Туристичке организације и Центра за културу, организовани су квалитетни и различити музички садржаји који су привукли хиљаде и хиљаде посјетилаца, како из Берана и градова у непосредном окружењу тако и из читаве државе.

20376107_1569190409766000_6033656733150706945_n

Тандр фест се сврстава у три највећа музичка догађаја у земљи. Свједоци смо да број посјетилаца, прошле године било је их за двије вечери око 15.000 хиљада, оправдавају статус овог фестивала као највећег на сјеверу Црне Горе за младе. Када је ријеч о концертима у главној улици прошлогодишњи су забиљежили рекордну посјећност од преко 10.000 људи.

Признати и познати музичари из Црне Горе и земаља региона, као и они који су свјетски познати, наступали су на различитим музичким дешавањима у нашем граду (Ху Си, Бенгладекс, Едо Мајка, Марчело, Бед копи, ТХЦФ, Гру, Томас Голд, Биља Крстић и Бистрик бенд, Гоца Тржан, Браћа Теофиловић, Ацо Пејовић, Легенде, Ивана Селаков, Бобан Рајовић…).

Феномен ове деценије, кажу стручњаци, јесте музички туризам. Општина Беране и Туристичка организација имају у плану да и у будућности наставе да поклањају томе посебну пажњу.

Организатори су и за ову годину посјетиоцима припремили серију наступа и концерата великих музичких имена у Беранама.