Делегација СО Беране у саставу: Новица Обрадовић, предсједник Скупштине; Зоран Јелић, секретар Скупштине; Јасмина Ђукић, савјетница; и Борис Боричић, одборник; као и Саво Вучетић, у својству представника локалне самоуправе и борачког удружења, присуствовала је у Мурину јуче обиљежавању двије деценије од ратних дешавања и бомбардовања те варошице од стране НАТО авијације 1999. године, када је страдало шест цивила, од којих троје малољетне дјеце.

текст

На споменик муринским жртвама положено је цвијеће, а литургију у цркви Свете Петке служили су заједно митрополит Црногорско – приморски г. Амфилохије и епископ Будимљанско – никшићки г. Јоаникије.

Жи­во­те су тада из­гу­би­ли че­тр­на­е­сто­го­ди­шњи Ми­ро­слав Кне­же­вић (1985), три­на­е­сто­го­ди­шња Оли­ве­ра Мак­си­мо­вић (1986) и де­се­то­го­ди­шња Ју­ли­ја Бру­дар (1989). У на­па­ду су стра­да­ли и Ву­кић Ву­ле­тић (1953), Мил­ка Ко­ча­но­вић (1930) и Ма­ној­ло Ко­ма­ти­на (1927).

У Дому културе у овој варошици велики број мјештана и гости из читаве Црне Горе присуствовали су комеморативној сједници, приказивању филма „Да се не заборави“ и представљању књиге „Последња линија одбране“, аутора Радана Николића.