Потпредсједник Општине Беране Дарко Стојановић примио је академске сликаре Тамару Осмајлић, Ирвина Масличића и Стефана Стојановића поводом пројекта осликавања мурала свјетског тенисера Новака Ђоковића на стамбеном објекту у Беранама.

Мурал Новака Ђоковића ускоро  у Беранама

Како је казао потпредсједник Стојановић, осликавање мурала представља један лијеп вид уличне умјетности и урбане културе. Општини Беране припада част што је партнер на пројекту, казао је и додао да ће и убудуће подржавати и препознавати као важне овакве и сличне подухвате. Екипу академских сликара Стојановић је позвао да учествује у предстојећим културно-умјетничким догађајима у оквиру манифестације Беранско – културно љето, како би свој рад још ближе представити беранској публици.

Академски сликари Тамара и Ирвин, наши суграђани, уз помоћ колеге из Србије Стефана казали су да ће мурал, у висини од 10 метара, завршити у наредних неколико дана.

Мурал Новака Ђоковића ускоро  у Беранама

Ирвин Масличић се у име колега и своје лично име захвалио на пријему. Он је казао да су реакције грађана лијепе и да свакодневно дибијају пажњу и част од Беранаца и Беранки.

Врањанац Стефан Стојановић захвалио се на гостопримству и изразио задовољство што му се указала могућност да свој умјетнички допринос пружи Беранама.

Иницијативу за израду мурала  покренула је НВО „Together Montenegro“ из Луксембурга и Школа спорта „Ива“ уз подршку Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране.

Састанку је присуствола и савјетница за информисање Службе предсједника Ирина Зечевић.