На 56. Међуопштинским омладинским спортским играма (МОСИ) које ће се одржати од 3. до 7. јула у општини Соколац – Република Српска, Беране ће представљати 60 спортиста.

mosi igre berane

У организацији Општина Беране и ресорног секретаријата за спорт, на овој спортској смотри представници нашег града такмичиће се, појединачно и екипно, у следећим спортовима: мали фудбал, рукомет, атлетика, шах, стони тенис и стрељаштво. Имаћемо и представника на Пара – МОСИ, а то је олимпијац Милан Ђиновић у дисциплини стрељаштво.

„Очекујемо медаље јер водимо најбоље спортисте. По традицији, атлетика увијек доноси највише признања, али не смијемо умањити значај и осталих спортова, односно спортиста који спремно дочекују почетак такмичења, те су наша очекивања у том смислу велика“, казао је Горан Фолић, секретар за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО.

У наставку је поновио став локалне управе да на играма треба да учествују дјеца из нашег града из свих спортских дисциплина.

„Већ дуже вријеме наш Секретаријат је укључен око организације и припрема наших спортиста за 56. МОСИ игре у Соколцу. Организовани полазак је у сриједу 3. јула у шест сати ујутру испред зграде Општине. Поред превоза, за све учеснике смо обезбиједили дневнице и спортску опрему“, навео је Фолић и додао да ће име спортисте који ће носити заставу општине на свечаном отварању МОСИ игра бити накнадно саопштено.

Напомене ради, Међуопштинске омладинске спортске игре, скраћено МОСИ је спортско такмичење за младе спортисте из три земље тј из општина са тромеђе Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине које се одржава сваке године. Прве Игре су одигране 1954. године у Пријепољу.

Ове године у Сокоцу учествоваће спортисти из 39 општина, који ће се такмичити у 15 спортских дисциплина.

mosi igre berane

Организатори су у оквиру музичког програма најавили концерте: трећег Пеђа Меденица, четвртог Џенан Лончаревић, петог Ацо Пејовић и шестог јула Александра Пријовић.

Наш град је последњи пут био домаћин МОСИ игра 2012., а кандидован је да буде домаћин и 2021 године.