Предсједник oпштине Драгослав Шћекић и директорка Центра за културу Слободанка Ивановић угостили су глумца Здравка Малетића и драмског писца Владимира Ђорђевића, по чијем је тексту у сали Центра за културу синоћ изведена монодрама ,,На таљигама у вечност“, у продукцији Агенције ,,Баланце арт“ из Крагујевца.

Задовољство је било, кроз монодраму, накратко се подсјетити наше историје и ближе се упознати са животом и трагичном судбином војводе Петра Бојовића, истакао је предсједник Шћекић и казао да је, ако је судећи према синоћним реакциjaма, беранска публика веома задовољна извођењем ове монодраме.

Гости су се захвалили на гостопримству и изразили задовољство због гостовања у Беранама. Показали су спремност за сваки вид будуће сарадње.

Иначе, љубитељи позоришта су имали прилику да погледају монодраму која говори о животу војводе Петра Бојовића. Трагична судбина појединца као исход идеолошке заслијепљености у једном тренутку историје, тема је приче која, на жалост, није јединствена и само је једна од бројних које свједоче о неизмјерној љубави према сопственој земљи и народу, о пожртвованости која бива потцијењена и чак сурово кажњена када се друштвене околности промијене. За Петра Бојовића после успјешних побједа у Балканским и Првом светском рату, за које је и одликован, због вјерности краљу и династији Карађорђевић, по завршетку Другог светског рата није било излаза до смрти и недостојног покопа, због чега по речима писца текста Владимира Ђорђевића монодрама и носи назив ,,На таљигама у вечност“.