У организацији Секретаријата за културу, омладину и односе са НВО Oпштине Беране, а у сарадњи са партнерима „LASSO“ (Луксембуршка академија за организацију спектакaла у спорту), НВО „Заједно за Црну Гору“ и Школа спорта ,,Ива“ из Берана у току је реализација пројекта „Youth and street workout“ која подразумијева међународну размјену младих у периоду од 02.-10.09.2023 године. У размјени, поред младих из нашег града, учествују и млади из Бугарске, Пољске, Бјелорусије, Украјине и Луксембурга.

 Млади ће имати прилику да се кроз поменути пројекат друже са својим вршњацима, покажу своје умијеће кроз задату тему, да инспиришу вршњаке да кроз спорт виде могућности и усвоје здраве животне навике.

Учеснике размјене посјетили су представници општине Беране, предсједник  Вуко Тодоровић, потпредсједник Дамјан Ћулафић, секретар Никола Урошевић, са представницима Секретаријата за културу, омладину и односе са НВО, на чијем је челу.

Учеснике међународне размјене поздравио је предсједник Тодоровић и пожелио успјешан рад и боравак у нашем граду. Пројекат се реализује у склопу програма „Echange Européen“ а финансира се од Erasmus + програма.