Секретаријат за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Oпштине Беране са партнерима, НВО „Школа спорта Ива“, Ј.У. ,,Дом ученика и студената Беране” и ЛТО Беране, реализовао је пројекат међународне размјене младих на тему „Позориште и млади”.

Протеклих дана у просторијама ЈУ Дом ученика и студената Беране креативно умијеће из области позоришта и филма, поред локалних ученика, показали су и учесници из Азербејџана, Пољске, Румуније и Луксембурга. Као резултат радионица на тему „Позориште и млади” изведен је финални перформанс који је одушевио присутне госте и реализаторе пројекта.

Током боравка у нашем граду учесници међународне размјене посјетили су знаменитости града, присуствовали презентацији васојевићке ношње у полимском музеју, као и првом концерту Градског хора у центру за културу.

Ово је прва међународна размјена из области позоришне умјетности која се реализовала у Беранама, а Секретаријат за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО општине Беране, ће до краја године реализовати сличну размјену из области археологије.