Министарка јавне управе, Сузана Прибиловић са сарадницима боравила је данас у посјети општини Беране, током које се састала са предсједником општине, Драгославом Шћекићем и његовим сарадницима.

Током посјете, министарка Прибиловић и предсједник Шћекић разговарали су о бројним темама које се тичу функционисања општине Беране, али и система локалне самоуправе у Црној Гори.

Више ријечи било је о активностима које је општина Беране спровела, односно које слиједе у погледу даљег унапређења рада локалне самоуправе и ефикасног сервиса грађана и самог процеса реформе јавне управе у Црној Гори.

Министарка Прибиловић је истакла да је Општина Беране направила значајан искорак у погледу сервисирања потреба грађана и привреде. На данашњем састанку било је и низ конструктивних предлога поводом правца којим треба да иде реформа локалне самоуправе.

„Пред нама је изазован период, током којег ћемо сви заједно морати да радимо много, како би процес реформе јавне управе био завршен на квалитетан начин“, нагласила је Прибиловић.

Градоначелник Шћекић такође је истакао да је на данашњем састанку размотрено низ важних тема, при чему је посебан акценат био на предстојећем току реформе локалне самоуправе, као и о актуелним и предстојећим пројектима градске управе и активностима у контексту обезбјеђивања средстава из међународних фондова и свим мјерама које су предузете у циљу још ефикаснијег пружања услуга грађанима.

Посјета општини Беране је у оквиру обилазака јединица локалне самоуправе у Црној Гори, које је министарка јавне управе, Сузане Прибиловић започела са Пријестоницом Цетиње и наставиће посјетом осталим општинама.