Министарка европских послова Маида Горчевић са својим тимом, у оквиру европског дана, боравила је у радној посјети општини Беране. Приликом сусрета са руководством Општине на челу са предсједником Вуком Тодоровићем, разговарано је о актуелним пројектима у Беранама.

Приликом посјете организована је посјета Основној школи ,,Вук Караџић“, гдје је уприличен пригодан програм поводом Дана планете земље. Ученици су демонстрирали рециклажу папира и говорили о значају вођења бриге о природи. Симболично, предсједник Тодоровић, министарка Горчевић и директорица школе Милка Боричић посадили су саднице јасена у дворишту школе.

,,Ово је један од највећих пројеката који је финансиран из средстава ЕУ, уз Ватрогасни дом и Бизнис центар, Пречишћивач отпадних вода је најзначајнији пројекат вриједности од око 13 милиона еура“, казао је предсједник Тодоровић приликом обиласка Пројекта пречишћивача, заједно са гостима.

Предсједник је апеловао на све доносиоце одлука да пруже мнаксимум у очувању животне средине.

Министарка Горчевић исказала је задовољство због пројеката који су реализовани у претходном периоду и залагања администрације на достизању европских стандарда.

,,Министарство европских послова стоји на располагању свим општинама у дијелу преноса знања и искуства потребних за припрему добрих предлога пројеката који ће се финансирати из ЕУ фондова“, истакла је министарка. Руководилац Постројења Славољуб Тодоровић говорио је о процесу рада Пречишћивача.