У циљу непосредног сагледавања стања здравства у Беранама у радној посјети Општини и двијема здравственим установама у нашем граду, боравио је др Кенан Храповић, министар здравља, са сарадницима.

Током састанка са предсједником општине Беране Драгославом Шћекићем, гостима из Подгорице су пренесене идеје за унапређење здравствене заштите, спремност локалне управе да у том дијелу да свој допринос, као и задовољство грађана пружањем здравствених услуга у установама у Беранама.

Посебно мјесто у разговорима било је посвећено могућностима укључивања Општине у пројекте који имају за циљ унапређење здравствене заштите становништва и уопште цијелог здравственог система у нашој општини.

Др Кенан Храповић упознао је предсједника о пројектима јачања капацитета у циљу унапређења здравствене заштите, централног заказивања и кадровским и техничким капацитетима здравствених установа у Беранама. Размијењена су мишљења о квалитету здравствене заштите и могућностима за њено побољшање, као и актуленим пројкетима које реализују Министарство и Фонд за здравствено осигурање.

У циљу енергетске ефикасности приступиће се и реализацији пројекта израде фасада на објекту Дома здравља, а Општој болници у најскорије вријеме биће испоручени ЦТ апарат, два ултразвучна апарата, опрема за патологију и парну стерилизацију.

Министар је потом посјетио  Дом здравља и Општу болницу, гдје је разговарао са љекарима и менаџментом у овим  здравственим установама.