Министар спорта Никола Јановић са сарадницима боравио је данас  у радној посјети Општини Беране, гдје се сусрео са предсједником општине Драгославом Шћекићем. Повод посјете био је упознавање са ситуацијом у области спорта и омладинске политике  у Беранама.

Министар Јановић је истакао да се залаже за унапређење и развој спорта у читавој држави. “Веома је значајно радити на афирмацији дјечјег спорта тако што ће се формирати школска друштва у којима ће дјеца исказивати своје  способности кроз такмичења која ће трајати током читаве године” и додао да ће се обезбјеђивањем услова дјеци пружити шанса  да испоље своје спортске афинитете.

У наставку је говорио о томе да је потребно препознати недостатке и проблеме, и приступити њиховом рјешавању кроз заједничке пројекте који би били реализовани у сарадњи са локалном самоуправом и школама.

“У наредном периоду циљ министарства на чијем сам челу јесте и да са конкретним пројектним предлозима ка капиталном буџету дјелујемо ка унапређењу инфраструктуре и уложимо максималне напоре како би оплеменили и обогатили спорт”, рекао је Јановић и објаснио да управо спортисти својим успјесима афирмишу нашу земљу ван њених граница на најбољи могући начин, уз констатацију да је потребно све подићи на већи ниво.

Он је подвукао да је у оквиру Министарства спорта значајан сегмент и омладинска политика, односно сектор посвећен младима. „У наредном периодубиће регулисано питање додјеле средстава омладинским невладиним организацијама, што ће омогућити реализацију већег броја активности на овом пољу”, закључио је министар спорта.

Предсједник општине Драгослав Шћекић изразио је задовољство због посјете министра и истакао да је јако битно за Беране формирање овог министарства јер ће то допринијети ефикаснијем реализовању пројеката који се тичу спортске инфраструктуре и развоја спорта у нашем граду.

“Кроз свој трогодишњи рад локална управа је препознала недостатке у овој области и сходно томе повукли смо конкретне потезе како би обезбиједили боље услове за берански спорт”, казао је предсједник и објаснио да млади због непостојања спортске хале нису имали адекватне услове за тренирање и одигравање утакмица.

“Охрабрује нас чињеница да ћемо у најкраћем року имати нову спортску халу а очекујемо и брзи завршетак радова прве фазе на реконструкцији источне трибине градског стадиона по УЕФА стандардима, док ових дана разговарамо са челним људима ФСЦГ око почетка радова друге фазе”, рекао је Шћекић и додао да ће Беране захваљујући томе добити спортски комплекс који ће испуњавати услове за одигравање међународних утакмица.

У наставку је говорио о томе да Општина Беране помаже развој омладинске политике и активно учествује у активностима младих. “У сарадњи са Управом за младе и спорт формирали смо Омладински клуб гдје смо подстакли инетересовање дјеце и младих за различите догађаје и манифестације. Општина ће наставити да даје пуну подршку клубу како би омогућили његово несметано функционисање”, казао је предсједник и нагласио да је неопходно поспјешити развој школског спорта, упознајући министра са чињеницом да је Општина у минулом периоду и у том смјеру урадила пар конкретних ствари у сарадњи са локалним школама.

Током боравка у Беранама, министар је обишао Омладински центар и спортске објекте у изградњи (нова спортска хала и реконструкција источне трибине градског стадиона), a посјетио je и гимназију „Панто Малишић“.