Министар спорта и младих, Василије Лалошевић и вршилац дужности директора у Директорату за спорт, Зоран Јојић, боравили су јуче у радној посјети Беранама.  На састанку са предсједником Општине Вуком Тодоровићем било је ријечи о конкретним пројектима који се могу реализивати у текућој години  и стварању предуслова за унапређење омладинске политике у нашем граду, а у сарадњи са овим Министарством.

Према ријечима предсједника Тодоровића, евидентно је да берански спорт у протеклом периду тежи да буде позициониран високо на љествици, о чему сведоче успјеси клубова и појединаца. Указао је на реалне потребе Берана на пољу спортске инфраструктуре, како у оквиру школских установа, тако и у склопу Спортског центра, који, ако је судећи према садржајима, важи за озбиљан спортски комплекс на сјеверу Црне Горе, погодан за бројне спортске дисциплине и припреме спортиста.

Министарство спорта и младих  сигуран је партнер Беранама на свим пољима која се тичу ових области, казао је министар Лалошевић, и додао да ће Министарство током ове године тежити да, у сарадњи са Општином, реализује низ значајних пројеката.

Након састанка министар Лалошевић и предсједник Тодоровић, са сарадницима, обишли су Спортски  центар гдје је у сарадњи Општине Беране и Текбол Савеза Црне Горе обезбиђена опрема за тренирање текбола, као и О.Ш. ,,Вук Караџић“, гдје ће ускоро почети радови на изградњи спортског терена, које финансира ово Министарство.

Лалошевић је истакао је ни убудуће неће изостати помоћ Министарства у виду набавке недостајућих справа и реквизита за потребе беранских спортиста и клубова.

Састанку су присуствовали и Владимир Војводић, самостални савјетник у Дирекцији за спортску инфраструктуру, Милорад Шутуловић, предсједник Текбол Савеза Црне Горе и Ирина Зечевић, шефица ПР Бироа Оптине Беране.