Министар пољопривреде и руралног развоја Будимир Мугоша са сарадницима боравио је данас у радној посјети Општини Беране. Том приликом разговарао је са предсједником Драгославом  Шћекићем о поплавама које су протеклих дана,  услед временских неприлика, задесиле oпштину Беране.

Предсједник Шћекић је том приликом нагласио да је помоћ државе овог пута изостала, поготово када је била најургентнија. Kако је казао, последице поплава које су настале услед обилних киша су велике. Оштећен је градски водовод, инфраструктура, породичне куће, породичне парцеле, односно пољопривредне површине и засади на њима, катунски путеви, сточни фонд. Штете Општина сама не може санирати, казао је он и додао да ће локална самоуправа сачинити извјештај о цјелокупној ситуацији и насталим штетама и исти прослиједити државним органима.

20161114_130042Циљ радне посјете министра Мугоше и његовог тима јесте да се идентификују проблеми како би се сачинила информација према Влади о поплавама које су нанијеле огромне штете општини Беране, Петњица и Рожаје. Министар је  казао да се санација водотокова мора рјешавати како би се убудуће спрјечавале овакве штете.  Он је казао да од Општине очекује детаљну информацију о насталим штетама као и о сточном фонду који је настрадао.

Финансијска подршка је важна како би се кренуло у санацију штета, рекао је предсједник Шћекић. Такође потребна је и подршка у смислу да ангажовање приватних предузетника због елементарних непогода се спроведе по скраћеној  процедури сходно Закону о  јавним набавкама.

Састанку су присуствовали и потпредсједник Општине Раде Кљајић,  директор беранског водовода Вуко Тодоровић и шефица Службе предсједника Дубравка Јованчевић.