Министар економског развоја мр Јаков Милатовић са сарадницима  је посјетио Регионални бизнис центар гдје се у разговору са извршним директором Небојшом Бабовићем упознао са радом РБЦ и одржао састанак са привредницима и предузетницима из Берана. У отвореном разговору и живој дискусији са привредницима министар је представио програм „Европа сад“, као и подстицајне мјере које су у плану за предузећа на сјеверу. 

Министар је истакао да је Беране најнеразвијенији град у Црној Гори и да је потребно много рада на свим нивоима  да би се дошло до прихватљивог ниво економска развоја града који је од изузетног симболичког и културног значаја за Црну Гору, а у који се премало улагало у претходним деценијама. Истакао је да ће будуће  мјере и програми Министарства вратити фокус на привреду неразвијеног дијела државе. 

На крају је закључено и да је Регионални бизнис центар значајна институција за поспјешивање економског развоја сјевера државе и значајна карика у комуникацији привредника и министарства економског развоја. 

Милатовић и Бабовић су се сагласили да сарадња Министарства и РБЦ мора да се подигне на већи ниво и изразили задовољство због првих почетних корака који су направљени у том правцу.  Очекивање је да РБЦ буде поуздан партнер министарства, али и привредника, те да се иде ка циљу значајно већег привлачења средстава, из доступних програма помоћи, привредницима Берана и околине. 

Састанку са привредницима су присуствовали и директорка  Директората за рад и запошљавање Јевросима Пејовић, директорка Директората за индустријски и регионални развој Рената Милутиновић, директор Директората за инвестиције у туризму Марко Вукашевић, као и предсједник општине Тихомир Богавац.