Министар културе Павле Горановић боравио је у радној посјети Општини Беране. На састанку са предсједником Општине Драгославом Шћекићем и његовим сарадницима сагледано је стање у области културе, спровођење Закона о култури на општинском нивоу и разговарано о реконструкцији Центра за културу.
Министар Горановић исказао је задовољство посјетом граду препознатом по истакнутим културним ствараоцима, умјетницима који надилазе границе Црне Горе. Исказао је увјерење да ће сарадњом Министарства и Општине бити унапријеђен културни живот Берана. Охрабрио је представнике Општине да конкуришу на програме Миниситарства, како би културне вриједности Берана биле ваљано промовисане. Похвалио је високо позиционирање културе у локалним политикама и иницијативама беранске локалне управе. Како је истакао, Министарство културе је сигуран и поуздан партнер Општини.
Предсједник Шчекић пожелио је добродошлицу министру Горановићу, генералној директорици Директората за културно – умјетничко стваралаштво Драгици Милић, генералној директорици Директората за културну баштину Лидији Љесар и шефици кабинета Марији Иванишевић и упознао их са свим активностима које је спровела Општина Беране, усмјереним на развој културе. Посебно акцентујући значај културе, науке и образовања, истакао је да су поједине манифестације управо финансиране од стране Министарства културе и да тек предстоје пројекти који ће бити реализовани сарадњом са овим министарством. Посебно задовољство исказао је због рестаурације и конзервације меморијалног комплекса на Јасиковцу.
Потпредсједник др Зоран Марсенић говорио је о Беранском културном љету 2015. године, манифестацијама, као и стању у институцијама културе. 
На састанку је разговарано о обавезама које проистичу из Закона о култури Црне Горе, у дијелу обавезе формирања савјетодавних тијела која ће се бавити питањима културе, доношењу локалних програма о култури и иновирања оснивачких аката и одлука установа културе. Разговарано је и потреби реконструкције постојећег објекта Центра за културу и вриједности овог пројекта.  Затим, говорено  је о истинској промоцији Берана када је у култура у питању, оличеној у ђелатности Полимског музеја. Директорица  Музеја Виолета Фолић говорила је о бројним пројектима које спроводе.
Састанку су присуствовали и Слободанка Ивановић , директорица Центра за културу и Зоран Јојић, секретар Секретаријата за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО.