Министар јавне управе, мр Марасх Дукај, са сарадницима, боравио је данас у радној посјети општини Беране и састао се са предсједником Општине Вуком Тодоровићем.

Размијенили су мишљења на теме које се односе на функционисање Општине Беране, на достигнућа и изазове и разговарали о начинима како да се изазови превазиђу.

„Већи степен аутономије локалних самоуправа, децентрализација је у врху приоритета Министарства јавне управе. У том смислу формирана је Радна група за израду анализе система функционисања локалних самоуправе, која обухвата све области њиховог дјеловања и очекујемо да ћемо имати прецизне резултате што ће бити путоказ даљег дјеловања”, казао је министар Дукај.

Министар Дукај је казао да ће Министарство јавне управе дати пуну подршку општини Беране, како би се обезбиједило ефикасно пружање услуга грађанима, и истакао важност успостављања сарадње у области е-управе у циљу стварања једне ефикасне и економичне јавне управе.

Предсједник Тодоровић се захвалио на интересовању и посјети и нагласио да се у Општини реализује више важних пројеката са акцентом на унапређење дигитализације локалне самоуправе.

Он је упознао министра са актуелним развојним пројектима , те будућим плановима општине који су функцији даљег економског и регионалног развоја општина Беране.

„ Предузимамо активности у циљу побољшања функционисања рада општине у координацији са свим другим органима и институцијама,  како би се обезбиједило ефикасно и одговорно пружање услуга грађанима“, казао је Тодоровић.

Поред министра Дукаја, састанку су присуствовали државни секретар Драгиша Јањушевић и начелница Нина Блажић.

У име Општине Беране, поред предсједника, састанку су присуствовали  главни администратор Општине Миладин Тмушић и Дубравка Јованчевић, шефица Кабинета предсједника општине.

,,Имали смо садржајан и конструктиван разговор који је резултирао готово идентичним ставовима који се тичу децентрализације и дигитализације општина. Ми као локлана самоуправа смо ту да, у складу са својим могућностима, дамо свој пуни допринос, да пружимо помоћ у сачињавању новог Закона о локалној самоуправи. Указали смо на неке потешкоће које оптерећују све локалне самоуправе, не само Општину Беране, него и остале општине на сјеверу и у држави“, истакао је Тодоровић након одржаног састанка са Министром јавне управе.