Потпредсједник др Зоран Марсенић у име Општине Беране потписао је Меморандум о сарадњи са Милошем Шћепановићем предсједником црногорске подружнице међународне студентске организације AIESEC . Меморандум има за циљ унапређење квалитета живота младих из Берана.

Потпредсједник др Марсенић поздравио је присутне и изразио задовољство  програмом AIESEC-a. који даје шансу младима да упознају друге људе и средине и да узму учешће у иницијативама својственим развијенијим заједницама. Општина Беране ће настојати да одредбе меморандума спроведе у дјело и тиме допринесе квалитету живота младих.

Предсједник AIESEC Црне Горе Шћепановић говорио је о могућностима које нуди ова интернационална организација. Истакао је да је интенција ове организације, између осталог, профилисање младих студената и упознавање са методама рада са колегама из других држава приликом стручних и волонтерских пракси, али и планирање будућности у Црној Гори.

AIESEC je једна од највећих свјетских студентских организација која студентима пружа могућност за лични и професионални развој кроз плаћене професионалне и волонтерске међународне праксе. Присутна је у 126 земаља и броји око 70.000 активних чланова.

Од 2013. године интензивирала је свој рад у Црној Гори, кроз канцеларије у Подгорици, Будви и од данас, у Беранама. Раније је постојала као локални комитет у бившој Југославији. Јелена Шошкић из Канцеларије за младе водиће рад ове организације у Беранама. Ове године планиран је одлазак младих из нашег градана волонтерску праксу у иностранство као и долазак младих предавача у Беране.