Организација глувих и наглувих за општине Беране, Рожаје, Плав, Андријевицу, Гусиње и Петњицу додијелила је својим члановима три слушна апарата са одговарајућим батеријама.

Нове слушне апарате су добили Снежана Бракочевић, Горан Зечевић и Вукица Анђић и они су им свечано уручени у просторијама ове Организације у Беранама.

Ово је четврта акција подјеле апарата за особе оштећеног слуха из Берана који нису у могућности да их набаве самостално или имају оштећење слуха мање од 55 одсто и тако не могу да дођу до слушног апарата преко Фонда здравства.

„Захваљујући средствима, која је опредијелила Општина Беране, путем јавног конкурса за расподјелу средстава НВО у 2018. години, Организација глувих и наглувих је била у могућности да реализује програм рада, под називом „Ваша топла ријеч нама значи много““, рекао је Стојан Кукаљ, генерални секретар Организације.

На пригодно организованој свечаности, апарате за слух су уручили предсједник и чланови Комисије за расподјелу средстава невладиним организацијама: Зоран Јојић, Вида Ивановић и Горан Фолић.

Према ријечима, једног од добитника, Горана Зечевића, апарат за слух ће му помоћи да несметано ужива у дружењу са комшијама, родбином и пријатељима.

“Одмах осјећам разлику и много боље чујем сада. Требаће ми мало времена да се навикнем на апарат, срећан сам“, казао је он.

Предсједник Комисије, Зоран Јојић је навео да овакве хуманитарне акције имају велики значај за лица којима су потребна одређена помагала.

„Свака оваква акција је добродошла. Само дјелић радости који смо видјели данас на лицима наших суграђана, потврда је смо на прави начин опредијелили средства овој невладиној организaцији за једну овакву активност.

Ову хуманитарну акцију, Међуопштинска организација глувих и наглувих за Беране реализује већ четврту годину по реду.

„Захваљујући успјешно реализованим активностима до данашњег дана, наша Организација, која броји 382 чланова, подијелила је укупно 30 слушних апарата у општинама у којима дјелујемо“, истичу из ове Организације.