Овога пута серијал Људи Берана доноси двије приче о средњошколским љубавима, које су обиљежиле матурско вече, а чији су главни актери два пара из нашег града.

Ољина и Младенова средњошколска љубав

„У првом и другом разреду гимназије били смо само другови, док смо већ од трећег постали пар“, почињу своју причу са осмијехом за серијал Људи Берана – осамнаестогодишњаци, Оља Чејовић и Младен Јокић.

„Он је прешао у моје одјељење и то пар дана након уписа средње школе. То је можда на неки начин била судбина, ко зна“, загонетно се осмјехујући, прича Оља и наставља:

„Касније ми је признао да сам му се од самог почетка, када смо се још увијек само дружили, допадала. Искрено нисам ни била свјесна тога већ сам наш однос посматрала другарски, иако је Младен то видио другачије (смијех)“.

Може се рећи да су их на неки начин зближила и иста интересовања. Обоје се баве спортом – она са успјехом ателтиком, док и једно и друго иду редовно у теретану.

„Заједно смо тренирали, онда се дружили са истим људима, тако да смо доста времена проводили скупа“, причају.

Откривају да је договор за матурску шетњу пао након што су постали више од другара – момак и дјевојка.

„Младен је у том тренутку имао партнерку, другарицу из одјељења. Међутим, успјели смо да пронађемо решење да на крају ипак заједно шетамо на матурској вечери“, искрено ће Оља, док Младен додаје и то да су пунољество, 18-ти рођендан, прославили заједно.

„Старији сам десет дана од ње“, добацује кроз осмијех.

Обоје су са одличним успјехом завршили гимназију „Панто Малишић“, она је добитница Луче један а он два.

„У овом тренутку сам најближа одлуци да упишем студије фармације у Подгорици, али видјећемо“, каже Оља, док се Младен већ одлучио за студије економије у Аустрији, гдје му иначе живи брат.

„Даљина не може покварити наш однос већ напротив“, поручују на крају, ово двоје заљубљених младих људи.

Паола и Ђорђе су заједно од првог средње

„Ми се дружимо још од основне школе, док смо заједно као пар од првог разреда гимназије“, причају кроз осмијех за серијал Људи Берана – осамнаестогодишњаци, Паола Иритано и Ђорђе Фолић.

„Упознали смо се пред крај деветог разреда у Центру за културу, гдје смо обоје били ангажовани као глумци у једној дјечјој представи“, започиње Паола.

„Ђорђе и ја смо потом уписали исту средњу школу – Гимназију „Панто Малишић““, наставља она и додаје:

„Може се рећи да је то била љубав на први поглед с обиром да смо већ у другом полугодишту, првог разреда, схватили да се допадамо једно другом“ , каже нам, не скривајући осмијех са лица.

„Једно друго разумијемо, подржавамо, а све решавамо лако и брзо – разговором“, убацује се Ђорђе.

Обоје су одличним успјехом завршили средњу школу и даље школовање настављају заједно у Подгорици.

„Ђорђе планира да упише Грађевински факултет, док сам се ја одлучила за студије архитектуре“, објашњава Паола, која се у слободно вријеме бави глумом – ангажована је у позоришту Центра за културу.

„Учествовала сам и освајала награде на такмичењима рецитатора, а често сам била и у улози водитељке на различитим дешавањима“, каже за крај.

Ђорђе се са успјехом бави рукометом. Игра за РК Иванград и члан је јуниорске репрезентације Црне Горе.

Аутор: Никола Урошевић