Предсједник Опшине Беране Вуко Тодоровић са сарадницима, поводом обиљежавања Дана Европе, сусрео се са  представницима Делегације Европске уније у Црној Гори, на челу са Маргарид Маригес, пројектном менаџерком у Делегацији и Јованом Драговић, в.д. генералном директорицом Директората за приступање Црне Горе Европској унији и правну тековину Европске уније Министарства европских послова.

У склопу прославе Дана Европе, Тодоровић је истакао захвалност Општине Беране према Европској унији за подршку у реализацији бројних пројеката од виталног значаја за опшину. Међу кључним пројектима су Постројење за пречишћавање отпадних вода и изградња Ватрогасног дома, као и пројекти који се тичу унапређења система водоснабдијевања у нашој Општини.

Маргарида  Маригес, пројект менаџерка у Делегацији Европске уније, изразила је задовољство присуством и нагласила важност активног учешће општина у процесу приближавања Европској унији, те се нада да ће Беране и убудуће наставити да реализује пројекте уз подршку ЕУ.

Уз то, потпредсједник општине Младен Премовић истакао је важност заједничких напора у суочавању са проблемом исељавања младих са сјевера Црне Горе те потребу за промјеном и валоризацијом сјеверних општина.

Дамјан Ћулафић, потпредсједник Општине, нагласио је кредибилност Општине Беране као партнера Влади и Делегацији ЕУ те истакао важност заједничке сарадње за све укључене стране.

Састанку су присуствовали  испред Министарства европских послова, Мелита Растодер и Обрен Тијанић, испред ДЕУ Ана Савјак и Ана Маригуеса секретарка Секретаријата за привреду, развој и инвестиције Маја Ђуришић и шефица бироа за односе са јавношћу Ирина Зечевић, Иван Ојданић, савјетник у Секретаријау за привреду, развој и инвестиције.