У оквиру Дјечје недјеље, а у организацији Секретаријата за  културу, омладину и  односе са НВО Општине Беране у петак 06.10.2023. године, са почетком у 10 часова, биће  одржана  манифестација дјечијег ликовног стваралаштва „Дјеца сликају на асфалту”. Према ријечима организатора, на платоу испред зграде Општине биће присутно око 130 беранских ученика.

Дјеца предшколског узраста, основних и средњих школа, сликајући  на  асфалту, испред зграде Општине, имаће прилику да покажу свој таленат, креативност и маштовитост.  Манифестација презентује дјечије ликовно стваралаштво дјеце и младих из основних и средњих школа из Берана. Такодје, у  реализацији  овог догађаја, биће укључена  и  дјеца корисници услуга Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама и потешкоћама у развоју  као и представници ромске и египћанске заједнице из Берана .

Дјеца ће, уз помоћ својих наставника, васпитача и ментора користећи креду, акрилне боје, темпере и кистове, стварати свој свијет маште и радости, свијет у којем је циљ остати свој и бити његовим дијелом.

Подсјећамо да је ова манифестација традиционална, да траје, још од 1976. године и да се, уз повремене прекиде, ове године одржава 42 пут.