У оквиру Дјечије недјеље, у организацији Секретаријата за културу, младе и односе са НВО Општине Беране, данас је на платоу испред зграде Општине одржана манифестација дјечијег ликовног стваралаштва „Дјеца сликају на асфалту”. Ученике основних и средњих са подручја наше општине, дјецу предшколског узраста из ЈПУ “Радмила Недић” и подручних одјељења и кориснике ЈУ,, Дневни центар за дјецу са сматњама и тешкоћама у развоју“, као и њихове менторе, професоре и родитеље поздравио је предсједник Општине Вуко Тодоровић.

,, Данашња манифестација показује да имамо одличну сарадњу са школама са подручја наше општине. Општина Беране ће и убудуће бити отворен партнер за све идеје и иницијативе које буду усмјерене на развој младих и дјеце“, казао је Тодоровић.

Како је казао, посебно га радује што дјеца и ове године традиционално сликају на асфалту, у оквиру  манифестације која ове године обиљежава 42. година постојања.

,, Дјеца су највеће богатство једног друштва. Општина ће учинити све што је у њеној моћи како би их заштитила и омогућила им најбоље услове за одрастање и живот. Ми се свакодневно залажемо за унапређење положаја дјеце и наставићемо и убудуће“, истакао је предсједник.

Присутне је, испред организатора, поздравио и секретар Секретаријата за културу, младе и односе са НВО Никола Урошевић.