Руководство Општине Беране исказује најблаже речено разочараност понашањем локалног ДПС-а неприхватањем  и саоботирањем пројеката које има намјеру да реализује Општина Беране самостално или у сарадњи са Државом, а који су од интереса за све грађане наше општине.

Предизборна кампања је ваљда период када треба предлагати рјешења за проблеме од интереса за добробит града, а не подривањем истих и ширењем дезинформација како би се анимирали грађани и створило незадовољство кроз пружање отпора у рјешавању управо питања од неспоредног значаја за њих саме. Ријеч је о пројектима чији период важења није до 16. октобра већ се њима рјешавају проблеми за неколико деценија. Несхватљиво је да се може и помислити а камоли било шта урадити како би се зауставили пројекти на иградњи водовода у више Мјесних Заједница (Калудра, Загорје, Доња Рженица и Доње Луге), водовод са хидроцентралама у вриједности од преко једног милона еура, изградња 94 стамбене јединице на Рудешу, затим одлагање комуналног отпада на Рујишким лазама и привремено  претоварној станици у МЗ Будимља, односно у кругу бивше Фабрике целулозе и папира.

Дефинитивно локалном ДПС-у није стало да Беране има здраву животну средину, чист град, а што ће сигурно и бити, јер од доласка на власт коалиције Здраво Беране сваки грађанин може потврдити да је град свакодневно уредан.

Непрестано позивање државних органа да одуговлаче или зауставе пројекте који се финансирају из буџета државе је противно интересима грађана Берана. Очекујемо и надамо се да ће држава наставити са релизацијом пројеката који се финансирају из буџета државе и неће подлећи партијским залагањима локалног ДПС-а. Држава је држава свих нас а не само локалног ДПС-а како то они мисле.

Примјећује се да у паковању душебрижништва локалног ДПС-а предњаче поред партијских и лични интереси неколицине који су, како они вјерују, на високим позицијама. Грађани Берана су доказано мудри и виспрени људи и знају шта је најбоље за њих и сигурно неће радити у корист своје штете. Несхватљиво је да било ко са било које позиоције може себи дати за право да злоупотребљава своје грађане како не би грађани имали право на здрав ваздух, чисту воду и право на стан.

На крају вам морамо нагласити да смо стање које сте нам оставили, а које је било хаотично, консолидовали у сваком сегменту и за релативно кратак период што вам очигледно не одговара.

Подвлачимо и закључујемо са тим ово саопштење да ћемо упркос опструкцијама све планиране пројекте, као и започете завршити како би грађани Берана живјели у боље организованој и уређеној локалној заједници.