Ово је прича о љубави која траје више од шест деценија, а коју су подијелили за серијал Људи Берана главни актери, наши суграђани – брачни пар Рафајловић.

текст

„13. августа ове године обиљежавамо 65 година брака. Осим љубави, у браку је потребно разумијевање и поштовање, јер другачије се не може успјети. Понекад такође треба нешто и прећутати и истрпјети, јер брак није лак. Дешавају се и они тренуци када је једноставно потребно стрпљење и воља. Оно што је чар брака јесте да је то заједница која улијева сигурност, док је тајна успјеха у повјерењу“, кроз осмјех нам каже брачни пар Љубиша (91) и Драга (85) Рафајловић из Берана, који са поносом додају да имају троје дјеце, седморо унучади и троје праунучади.

текст

„Упознали смо се у Мојковцу 1952. године гдје сам ја радио као електричар, а вјенчали смо се већ 1954. у Пећи, на Косову и Метохији, гђе смо иначе рођени обоје. Недуго затим, због мог посла, дошли смо да живимо у Беране, у улици Игумана Мојсија Зечевића. Наша дјеца су рођена овдје, син Александар и ћерке, Коса и Александра – подијелио је са нама своју причу Љубиша Рафајловић чији преци воде поријекло из Боке которске док су у Беранама једина породица са овим презименом.

текст

Иначе, њихов син Александар Рафајловић је истакнути савремени умјетник који живи и ствара у Београду, а који ће у родном граду имати самосталну изложбу 7. јуна у галерији Полимског музеја.

Аутор: Никола Урошевић