У циљу промоције и организовања ликовне манифестације “Дјеца сликају на асфалту-2022 “ , представници Секретаријата за спорт , културу, омладину и сарадњу са НВО одржали су састанак са партнерима на пројекту, представницима основних и средњих школа из општина Беране, Андријевица и Петњица. Такође, састанку су присуствовали и представници Јавне предшколске установе Дјечији вртић “Радмила Недић “, те представници Ромске заједнице из Берана .


Присутнима се обратио секретар Секретаријата Владимир Асановић, који је исказао задовољство присуством представника из, скоро свих, образовних установа, предшколског , основног и средњег образовања. Током свог обраћања он је изнио преглед планираних активности и мјера које је Секретаријат до сада предузео а у циљу добре припреме и успјешне реализације манифестације.
Тема састанка била је анализа досадашњих активности на пројекту, са посебним освртом на потребу ангажовања свих образовних установа које су и непосредни учесници на пројекту.

Манифестација је планирана за 30. септембрар на платоу испред зграде Општине Беране . У пројекту ће бити укључено преко 150 ученика основних и средњих школа из Општина Беране, Андријевица и Петњица.


Присутнима се обратио и савјетник за НВО Ремзија Рамусовић који је образложио радни дио манифестације.

Сви учесници су изнијели позитивне ставове и изразили задовољство реализацијом пројекта, којим им је омогућујено да дјеца покажу свој дар и креативност кроз слободу ликовног стваралаштва и користећи боје и кистове , сликају на платну, папиру и асфалту.


Реализацију овог пројекта подржало је Министарство културе Црне Горе, у оквиру програма подршке Развој културе на сјеверу Црне Горе у 2021 години.

Састанку је присуствовао и ВД помоћник Секретара Предраг Шћекић задужен за област културе.