Предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић је данас приредио пријем за представнике НВО ,,Клуб моделара“ Беране: Влада Димића-предсједника клуба, секретара Сеја Јашаровића и директора манифестације  г-дина Горана Шћекића. Предсједник Шћекић се захвалио на њиховој посјети, а нарочито на јединственом начину на који промовишу наш град.

,,Аеромитинг“ је манифестација која има велики значај за општину, чини је препознатљивом, утиче на очување беранске традиције и развој авио-спорта у нашем граду. Предсједник је навео да ће се ова манифестација и убудуће унапређивати и уврстити у оквиру туристичког програма који има Туристичка организација Беране, а сигурно и представљати дио Беранског културног љета.

Манифестација под слоганом ,,Летимо, али без дроге“ је одржана 05. Августа 2017. године, а одржава се већ 7 година у Беранама и једина је манифестација оваквог типа у Црној Гори који окупља велики број људи. Има међународни карактер и постаје препознатљива не само у региону него и много шире. Представници НВО ,,Клуб моделара“ Беране ће овакву манифестацију још више истицати, унапређивати и промовисати, а наредних година ће бити манифестација која има такмичарски карактер.

У наредном периоду представници Општине ће се више залагати за овакве садржаје и са циљем стварања квалитетне слике града, заједно са представницима Клуба и заинтересованим лицима радити на проналажењу рјешења и инвеститора ради активирања беранског аеродрома.