Предсједник Општине Беране, Тихомир Богавац састао се са министром правде, људских и мањинских права Владимиром Лепосавићем, који је боравио у радној посјети Беранама са својим сарадницима.

Том приликом, на састанку у згради Општине, предсједник Богавац је изразио захвалност на посјети министра Лепосавића и честиткама, које му је министар упутио, на избору на функцију предсједника Општине Беране.

Посебан акценат, током разговора, предсједник је ставио на тему измјена Закона о локалној самоуправи у дијелу службеничког система који је измјенама Закона о државним службеницима и намјештеницима много строжији на локалном нивоу у односу на државни.

Било је говора и о измјени Закона о управном поступку, у дијелу о трошковима у управном поступку, гдје треба што прије реаговати.

Предсједник Општине је говорио и о суживоту и добрим међуљудским односима у Беранама које треба стално унапређивати и његовати.

Министар Лепосавић је истакао да Беране има своју посебност и да су грађани исказали своју зрелост у свим политичким и другим дешавањима.

„Беране је демократско и политички једна од најзрелијих средина у Црној Гори јер су грађани Берана бројне политичке притиске пребродили без последица по међуетнички склад“, нагаласио је министар правде.

Навео је да је Министарство спремно да сваку иницијативу на пољу људских и мањинских права од стране Општине подржи у договору са локалном самоуправом путем конференција, округлих столова, дебата…

У склопу посјете Беранама, министар Владимир Лепосавић са сарадницима је одржао и састанак са предсједником Основног суда.