Културно-умјетничка манифестација ,,Ладица Ђинђува по тргу просута“ и ове године окупила је на Његошевом тргу љубитеље поезије, ликовне умјетности, клавира, гитаре, виолине, колача и вина, односно све оне који умјетност воле и умију на прави начин да је доживе.
Тако већ четврту годину заредом ова манифестација окупила беранске умјетнике, људе којима четкица, платно и боја живот значи. У ликовној колонији ,која је у петак почела у поподневним часовима, учествовали су: Ирвин Масличић, Сања Целић, Борис Вујовић, Сергеј Лабан, Никола Недовић, Милован Марић.
Изложба слика учесника Ликовне колоније на Његошевом тргу уприличена је прије почетка поетско-музичког програма.
Књижевници , они који се овој манифестацији из године у годину враћају али и они нови, пред препуним Његошевим тгом, своје стихове у вечерњим сатима говорили су: Ребека Чиловић, Милија Пајковић, Раде Јолић, Дарко Јововић, Љерка Петковић, Христина Барјактаровић. Стихове су говориле и рецитаторка, добитница многих награда, Наташа Милић и глумица беранског позоришта Станија Лабудовић.
За ноте које су чиниле амбијент још пријатнијим заслужни су били: трио музиче школе Ивона Пајковић, Теа Лекић и Амила Ашимовић, професорице клавира и виолине Наташа Дјаченко и Драгана Поповић, хор музичке школе, пјевачка група Горске очи, као и млади гитариста Стефан Пајковић.
У дијелу под називом Умјетнички мозаик, учествовали су НВО ,,Креатива“ , Саша Раичевић и Борис и Слободанка Боричић.
Публика имала прилику да ужива у вину и посластицама, за шта су били заслужни спонзори манифестације винарија ,,Плантаже 13. Јул“ и пекара ,,Марковић“. Медијски спонзор је Радио ,,Беране“.
Организатор манифестације је Секретаријат за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО. Несебичну помоћ у организацији Ђинђува на Његошевом тргу пружили су власници и запослени угоститељских објеката, као и други појединци.