Предсједнику ОБНОР-а 1941-1945. Берана, Петру Лабудовићу уручено је признање СОБНОР-а за његовање традиције НОБ-а, поводом обиљежавања 75 година од ослобођења Подгорице.

Лабудовићу признање за његовање традиције НОБ-а

Свечаном сједницом СОБНОР Црне Горе обиљежио је 19. децембар – Дан ослобођења Подгорице и уручио признања појединцима и организацијама за изузетан допринос раду организације.

Признање за допринос добио је и Петар Лабудовић, в.д. предсједника ОБНОРА-а 1941-1945. из нашег града.

Нама, добитницима овог признања, како је казао у име награђених Лабудовић, ствара се још већа обавеза да будемо активнији у борби за његовање традиција антифашистичких вриједности и поштовању жртава које су положиле своје животе за ослобођење наше земље.

„Наша обавеза је утолико већа јер ово признање добијамо на дан када је прије 75 година ослобођена Подгорица, а за чије су ослобођење наши храбри борци положили своје животе. Захваљујући њиховом жртвовању ми данас овај дан обиљежавамо као слободни људи и уживамо у највећој тековини коју један човјек може да остави потомству, а то је управо слобода, плаћена оним највриједнијим што човјек има – животом“, истакао је Лабудовић, нагласивши да ми као њихови потомци имамо обавезу да њихове жртве и дјела сачувамо од заборава преносећи у наслеђе будућим генерацијама.

На крају обраћања, он се захвалио СОБНОР-у Црне Горе на овом значајном признању, а грађанима Подгорице честитао Дан ослобођења.

На Горици се окупио велики број представника борачких организација, политичких партија, грађана, како би положили вијенце и одали почаст палим родољубима.