Радови на уређењу игралишта Јавне установе ,,Дневни центар за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју“ окончани су протеклих дана.  Корисници ове установе моћи ће да уживају у игралишту и новом мобилијару,  специјализованом за ову рањиву популацију.

Према ријечима директора ове Јавне установе, Милоша Бракочевића, игралиште ће у знатној мјери побољшати квалитет услуга Дневног центра.  Поред корисника и особља Дневног центра, како је нагласио директор ове установе, ни родитељи не крију задовољство  новим кутком за играње за њихову дјецу, који ће им пружити више игре, дружења и радости.

Пројекат уређења игралишта за кориснике Дневног центра реализован је преко Конкурса за расподјелу дијела прихода од игара на срећу. Прва фаза радова обухватала је земљане и бетонске радове, док је другом фазом обухваћемо постављање гумених плоча и мобилијара.

Пројекат „Адаптација дјечијег парк-игралишта за Дневни центар у Беранама“ реализован је у оквиру позива за расподјелу средстава од игара на срећу. Вриједност пројекта који су припремили  ЈУ Дневни центар за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју Беране и Општина Беране  је  21.981,00€.