Поводом највећег музичког дјечјег  такмичења ,, Црна Гора у ритму Европе“  у радној посјети Општини Беране боравила је данас  замјеница шефа мисије и конзулка амбасаде Израела, госпођа Џени Садов.

Добродошлицу конзулки Џени Садов као и директору,, Црна Гора у ритму Европе“ Игору Карадаревићу пожелио је потпредсједник Општине Раде Кљајић.

,,Општина Беране од самог почетка подржала је овај пројекат, који има за циљ да окупи дјецу и младе, да афирмише културу, образовање и традицију других држава и народа. Надамо се да ће дјеца из Берана узети побједу на овом највећем фестивалу за дјецу и представити наш град у најбољем свјетлу“- казао је потредсједник Кљајић.

Он је искористио прилику да конзулки , поред културне сарадље, упути и позив за сарадњу у областима  привреде.

Конзулка Садов казала је да је у Беранама први пут боравила током 2016.године у оквиру Љетње дипломатске школе и изразила задовољство што ће баш дјеца из Берана пјевати на хебрејском језику и предстаљати поред Берана и Израел. Она је такође саопштила  да Мисија Израела има задатак да , поред  културне сарадње,  сагледа могућности сарадње и  у разним дргим сферама.

Потпредсједник Кљајић и конзулка Садов на пријему су  размијенили пригодне поклоне.

Пријему су присуствовали  и учесници такмичења који ће предсављати наш град: Паола Иритано и Александра Обрадовић  као и чланице Плесног клуба ,,Дуга“ са кореографом Нином Рмуш.  

Након пријема берански такмичи су поклонили гошћи пригодан поклон. Конзулка је свим такмичарима пожељела пуно среће и побједу на такмичењу и подијелила мајице и качкете.

Пријему су, такође, присуствовали и менаџер Дарко Стојановић,  координаторка Општине Беране за ,,Црна Гора у ритму Европе“ Данка Голубовић и савјетница Ирина Зечевић.

Највеће музичко такмичење у Црној Гори, у сарадњи са амбасадорима Европе и градоначелницима Црне Горе,  на којем ће учествовати двадесет општина Црне Горе, од којих ће се свака представити на другом језику уз директан пренос на националној телевизији, одржаће се 29. априла у Подгорици, а избор најбољих поред стручног жирија одлучиваће и СМС гласови.