Концерт првакиње драмског позоришта из Београда, славне глумице Иване Жигон биће одржан, у недјељу 28. августа, у амфитеатру спомен комплекса Јасиковац у Беранама, са почетком у 20 часова.

Ово ће бити њен први наступ у Беранама.

Као гошћа ће наступити млада пјевачица Бранка Зечевић, која је ширу популарност стекла за вријеме литија са чувеном пјесмом „Не дамо светиње које носе Божје име“.

Концерт организује Општина Беране, а улаз је слободан.

Овај музички догађај ће у случају кише бити одржан у Сали Центра за културу, а о чему ће јавност бити благовремено информисана.

Жигонова, која је ћерка чувеног глумца и редитеља Стева Жигона и глумице Јелене Жигон, са својим „Косовским божурима“ је обишла пуно градова и имала велики број концерата у Црној Гори, Србији, Русији и по читавим свијету.

Ивана често истиче да Црну Гору, иако је рођена у Београду, осјећа као свој завичај, будући да јој је прадједа по мајци Митар Мартиновић био предсједник Владе Црне Горе.

„Поносим се њиме — по својој љубави према Србији и Црној Гори био је примјер чојства и јунаштва“, напомиње у интервјуима позната глумица.

На Јасиковцу је у оквиру Беранског културног љета до сада реализовано неколико културних догађаја, међу којима су концерти истакнутих умјетника попут Биљане Крстић и оркестра “Бистрик”, „Легенди“, Јелене Томашевић…